Intervju med Kaffe Fassett

Sedan en kort tid finns underbara bomullstyger av Rowan-formgivarna Amy Butler och Kaffe Fassett i vårt sortiment. Ni är säkert nyfikna på vilka formgivarna är och vad som inspirerar dem? Därför kommer här en liten intervju. Intervju med Kaffe Fassett Namn: Kaffe Fassett
Födelsedatum: 7 december 1937
Bor: London
Utbildning: Stipendium till Museum of Fine Arts School, Boston, USA. Art students League New York, USA.
Livsfilosofi: Var öppen för utmaningar!

Hur började du arbeta som textildesigner?
Någon uppmuntrade mig att göra ett lapptäcke och att designa mina egna tyger när jag inte kunde hitta det mönster jag ville ha i butikerna.

Beskriv en typisk arbetsdag i studion
Jag börjar arbeta före frukost vid klockan 7 eller tidigare - ibland åker jag till Hampstead Heath för en simtur innan jag äter frukost. Vid klockan 8:30 börjar jag arbeta på allvar - jag målar nya mönster, sätter ihop patchwork för en ny design, stickar ett nytt stickmotiv eller stickar provexempel för nästa Rowankollektion.

Vilket är ditt mest använda arbetsverktyg?
Mitt stora samling av fackböcker och tidningar.

Vad var din första framgång som textildesigner?
När jag fick min första artikel publicerad i Vogue - jag fick 4 sidor efter att jag designat stickade plagg för modedesignern Bill Gibb.

Tack Kaffe för intervjun!

Vill du veta mer om Kaffe Fassett och Amy Butler? Ta gärna en titt på deras hemsidor för mer information om textilformgivarna.

One thought on “Intervju med Kaffe Fassett

  1. Pingback: Ny kollektion från Rowan: Kaffe Fassett | blogg.tyg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *